2011-06-30 12:29:56• hírek • Kocsis Zoltán

Végleg kitiltanák a szekereket a városból

Bár kétségtelen, hogy az utóbbi években egyre kevesebb lovasszekér tálható az utakon, és ez az országutakra, sőt a falusi utakra is érvényes, státusukat mégis rendezni szeretné Szatmárnémeti vezetősége. Éppen ezért a polgármesteri hivatal közvitát hirdetett az ügyben, amelynek keretében július 15.-ig várják az írásos hozzászólásokat, észrevételeket, javaslatokat a hivatal iktatójába.

A polgármesteri hivatal azt szeretné elérni, hogy valamennyi, állati erővel vontatott jármű eltűnjék a város útjairól. Ez alól csak a történelmi értékkel rendelkező járművek (pl. hintók) képeznék a kivételt, valamint Zsadány, Körtélyes és a Szőke Mocsár területe.

Az elképzelés szerint ott, ahol engedélyezett lesz az állati erővel vontatott járművek közlekedése, a gazdának/tulajdonosnak gondoskodnia kell arról, hogy az állati piszok (magyarán trágya), ne kerüljön az aszfaltra, illetve hogy azt onnan összeszedje. Ennek elmulasztása 200 és 500 lej közötti büntetést vonna maga után.

Ennél is rosszabbul járna az, aki a forgalmi tiltást szegné meg: ebben az esetben 500 és 1000 lej közötti büntetésre számíthat. Amennyiben rendszeresen megszegi a tilalmat, akkor akár el is kobozhatná a város a járművet, melyet 15 napon belül válthat ki tualjdonosa - 200 lej kifizetése után. Ellenkező esetben az illető jármű a város tulajdonába menne át.

Szatmárnémeti polgármesteri hivatala tehát július 15.-ig várja az ezzel kapcsolatos javaslatokat, a végleges tervezet pedig várhatóan azt követően kerül majd a Városi Tanács elé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: